Anayansi Escalante Aburto

Doctora en Ciencias de los Alimentos

  • 100 Citas
  • 5 Índice h
20132020

Resultados de investigaciones por año

Si hizo algún cambio en Pure, pronto podrá verlo aquí.

Resultados de investigaciones

2020

An update of different nixtamalization technologies, and its effects on chemical composition and nutritional value of corn tortillas

Escalante-Aburto, A., Mariscal-Moreno, R. M., Santiago-Ramos, D. & Ponce-García, N., 3 jul 2020, En : Food Reviews International. 36, 5, p. 456-498 43 p., 10.1080/87559129.2019.1649693.

Resultado de la investigación

5 Citas (Scopus)

Effect of ultrasound application on protein yield and fate of alkaloids during lupin alkaline extraction process

Aguilar-Acosta, L. A., Serna-Saldivar, S. O., Rodríguez-Rodríguez, J., Escalante-Aburto, A. & Chuck-Hernández, C., feb 2020, En : Biomolecules. 10, 2, 292.

Resultado de la investigación

Acceso abierto

Effect of Ultrasound Application on Protein Yield and Fate of Alkaloids during Lupin Alkaline Extraction Process

Aguilar-Acosta, L. A., Serna-Saldívar, S. O., Rodríguez-Rodríguez, J., Escalante Aburto, A. & Chuck Hernández, C., 13 feb 2020, En : Biomolecules. 10, 2, p. 292 20 p.

Resultado de la investigación

Acceso abierto
Archivo
5 Descargas (Pure)
2019

ANÁLISIS QUÍMICO Y MICROBIOLÓGICO EN KÉFIR ARTESANAL, UNA ALTERNATIVA PARA VEGETARIANOS

Huerta Oros, J., Eduardo Campos Góngora, Casellas Pérez, D. & Martínez Elizondo, M. E. D. M., 2019.

Resultado de la investigación

Archivo
101 Descargas (Pure)

Effect of Calcium Salts Concentration on the Viscoelastic Properties of Sintered Tablets from Flours and Tortillas Evaluated by Stress-Relaxation Tests

Ponce-García, N., Santiago-Ramos, D., Figueroa-Cárdenas, J. D. D., Véles-Medina, J. J. & Escalante-Aburto, A., 1 dic 2019, En : Journal of Food Science. 84, 12, p. 3653-3663 11 p.

Resultado de la investigación

Viscoelastic properties of wheat kernel, dough, gluten, proteins and non-gluten constituents on end-product quality

Figueroa-Cárdenas, J. D. D., Hernández-Estrada, Z. J., Rayas-Duarte, P., Escalante Aburto, A., Ponce-García, N. & Simsek, S., 2 dic 2019, LACC/IGW. 13th International Gluten Workshop Proceedings. Guzman, C. (ed.). Córdoba: UCOPress (Cordoba University Press), p. 41-44 4 p.

Resultado de la investigación

Acceso abierto
Archivo
29 Descargas (Pure)
2018

A review on health benefits of kombucha nutritional compounds and metabolites

Leal, J. M., Suárez, L. V., Jayabalan, R., Huerta Oros, J. & Escalante Aburto, A., 1 ene 2018, En : CYTA - Journal of Food. 16, 1, p. 390-399 10 p., 1.

Resultado de la investigación

28 Citas (Scopus)

Physical and chemical changes undergone by pericarp and endosperm during corn nixtamalization-A review

Santiago-Ramos, D., Figueroa-Cárdenas, J. D. D., Mariscal-Moreno, R. M., Escalante-Aburto, A., Ponce-García, N. & Véles-Medina, J. J., 1 may 2018, En : Journal of Cereal Science. 81, p. 108-117 10 p.

Resultado de la investigación

17 Citas (Scopus)
2017

Evaluation of visco-elastic properties of conditioned wheat kernels and their doughs using a compression test under small strain

Ponce-García, N., Ramírez-Wong, B., Torres-Chávez, P. I., Figueroa-Cárdenas, J. D. D., Serna-Saldívar, S. O., Cortez-Rocha, M. O. & Escalante-Aburto, A., 15 mar 2017, En : Journal of the Science of Food and Agriculture. 97, 4, p. 1235-1243 9 p.

Resultado de la investigación

3 Citas (Scopus)

Grading Factors of Wheat Kernels Based on Their Physical Properties

Escalante Aburto, A., Ponce-García, N., Ramírez-Wong, B., Serna-Saldívar, S. O. & Torres-Chávez, P. I., 13 dic 2017, Wheat Improvement, Management and Utilization. Wanyera, R. & Owuoche, J. (eds.). 1st ed. United Kingdom: IntechOpen, Vol. 1. p. 275-291 17 p. 10.5772/67246

Resultado de la investigación

Acceso abierto

Viscoelastic properties of tablets from Osborne fractions, pentosans, flour and bread evaluated by creep tests

Escalante-Aburto, A., De Dios Figueroa-Cárdenas, J., Véles-Medina, J. J., Ponce-García, N., Hernández-Estrada, Z. J., Rayas-Duarte, P. & Simsek, S., 1 jul 2017, En : International Agrophysics. 31, 3, p. 307-315 9 p.

Resultado de la investigación

Acceso abierto
1 Cita (Scopus)
2016

Effect of extrusion factors and particle size on starch properties of nixtamalized whole blue corn snacks

Escalante-Aburto, A., Ponce-García, N., Ramírez-Wong, B., Santiago-Ramos, D., Véles-Medina, J. J. & de Dios Figueroa Cárdenas, J., 1 nov 2016, En : Starch/Staerke. 68, 11-12, p. 1111-1120 10 p.

Resultado de la investigación

2 Citas (Scopus)

Mechanical Properties in Wheat (Triticum aestivum) Kernels Evaluated by Compression Tests: A Review

Escalante Aburto, A., Ponce-García, N., Ramírez-Wong, B., Torres-Chávez, P. I. & Figueroa-Cárdenas, J. D. D., 10 may 2016, Viscoelastic and Viscoplastic Materials. El-Amin, M. (ed.). 1st ed. United Kingdom: IntechOpen, Vol. 1. p. 21-33 13 p. 10.5772/64171

Resultado de la investigación

Acceso abierto

Specific Anthocyanin Contents of Whole Blue Maize Second-Generation Snacks: An Evaluation Using Response Surface Methodology and Lime Cooking Extrusion

Escalante-Aburto, A., Ponce-García, N., Ramírez-Wong, B., Torres-Chávez, P. I., Figueroa-Cárdenas, J. D. D. & Gutiérrez-Dorado, R., 1 ene 2016, En : Journal of Chemistry. 5491693.

Resultado de la investigación

2 Citas (Scopus)

Viscoelastic properties of tablets from Osborne solubility fraction, pentosans, flour and bread using relaxation tests

Figueroa-Cárdenas, J. D. D., Escalante-Aburto, A., Véles-Medina, J. J., Hernández-Estrada, Z. J., Rayas-Duarte, P., Simsek, S. & Ponce-García, N., 1 may 2016, En : Journal of Cereal Science. 69, p. 207-212 6 p.

Resultado de la investigación

5 Citas (Scopus)
2014

Obtaining ready-to-eat blue corn expanded snacks with anthocyanins using an extrusion process and response surface methodology

Escalante-Aburto, A., Ramírez-Wong, B., Torres-Chávez, P. I., López-Cervantes, J., De Figueroa-Cárdenas, J. D., Barrón-Hoyos, J. M., Morales-Rosas, I., García, N. P. & Gutiérrez-Dorado, R., 1 dic 2014, En : Molecules. p. 21066-21084 19 p.

Resultado de la investigación

7 Citas (Scopus)

Pigmented maizes: Anthocyanin profile and content

Escalante-Aburto, A., Torres-Chávez, P. I., Ramírez-Wong, B. & Ponce-García, N., 1 ene 2014, Handbook of Anthocyanins: Food Sources, Chemical Applications and Health Benefits. 17 p.

Resultado de la investigación

1 Cita (Scopus)
2013

Effect of extrusion processing parameters on anthocyanin content and physicochemical properties of nixtamalized blue corn expanded extrudates

Escalante-Aburto, A., Ramírez-Wong, B., Torres-Chávez, P. I., Figueroa-Cárdenas, J. D., López-Cervantes, J., Barrón-Hoyos, J. M. & Morales-Rosas, I., 11 jul 2013, En : CYTA - Journal of Food. p. 29-37 9 p.

Resultado de la investigación

18 Citas (Scopus)

The nixtamalization process and its effect on anthocyanin content of pigmented maize, A review

Escalante-Aburto, A., Ramírez-Wong, B., Torres-Chávez, P. I., Manuel Barrón-Hoyos, J., de Dios Figueroa-Cárdenas, J. & López-Cervantes, J., 1 dic 2013, En : Revista Fitotecnia Mexicana. p. 429-427 1 p.

Resultado de la investigación

11 Citas (Scopus)